Тривун Шкребић
(1840—1934)
Јованка Китановић, Јока
(1826—1915)
Душан Шкребић
(1885—1915)
Николија Илинчић

Вида Шкребић
(1919—1988)

 

Породица

Брачни друг и дјеца:
Млађан Станковић

Вида Шкребић

Видин отац Душан погинуо је некад око I свјетског рата. Иза Душана остале су Николија и Вида, његова удовица и кћер. Како је удовица била млада, она се након неког времена преуда у Понијево код Новог Шехера и са собом одведе и кћер Виду.

Душан је био знатно старији од свог брата Томе, па је у те две лозе дошло до помјерања генерација. Вида је била по годинама ближа свом стрицу Томи, него својим рођацима, Томиним синовима.

Томсини су неких осамдесетих година у два наврата посјетили Виду, у Маглају гдје се удала и гдје је живјела. Међутим, како те посјете нису биле честе, годинама се није знало ни Видино презиме, нити њени потомци. До 2013. године, мислили смо да Вида има само четворо дјеце, а ни о њима нисмо знали скоро ништа.

Уочи српске Нове године, 2013. године, случајним стицајем околности сазнали смо много података о овој грани. Годину раније, 2012, једна пријатељица наше снахе Станке удавала се, правила свадбу и на славље позвала и своју другарицу Станку која је, наравно, била са својим мужем Миром. При упознавању са новом свекрвом, поменуто је презиме Шкребић, а онда је свекрва рекла како она има блиске родбине у Шкребићима. Годину дана касније, Миро Миладинов и ја посјетили смо ту нашу другу родицу и пописали добар дио имена.

Сви подаци од Виде надаље уписани су наново по казивању Видине кћери Николије.